top of page

VIVES DroneLab in Oostende investeert 120.000 euro in duurzame dronetoepassingen

Het DroneLab van VIVES Oostende VLOC ontving onlangs 120 000 euro van het Vlaams Agentschap voor Ondernemen en Innoveren (Vlaio) dankzij de steun van Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Hilde Crevits. Met die som financiert het VIVES DroneLab nieuwe toepassingen die het lab in de toekomst de spil van de nationale en internationale dronemarkt moet maken.

De financiële steun van Vlaio kwam er na de Vlaamse oproep om de onderzoeksactiviteiten van hogescholen extra te boosten. Naast opleidingen bieden hogescholen immers ook praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en dienstverlening aan derden aan. Het VIVES DroneLab, het onderzoeks- en testcentrum voor drones dat deel uitmaakt van VIVES, is erg blij met de extra steun.


Bij het VIVES DroneLab focussen onderzoekers en dienstverleners zich op de snelgroeiende dronemarkt. Zo bieden ze oplossingen en ondersteuning met dronetechnologie in sectoren zoals milieu, landbouw en offshore, maar ook voor gezondheidszorg en veiligheid. Met de financiële steun wil het VIVES DroneLab nieuwe toepassingen ontwikkelen in samenspraak met expertisecentra, overheden en ondernemingen.


De investering versterkt de onderzoeksapparatuur van het VIVES DroneLab: naast een geavanceerde drone met modulaire sensoren kunnen medewerkers sinds kort ook aan de slag met mobiele interventievoertuigen. Voor testcampagnes op lange termijn voorziet het een mobiele unit. Het VIVES DroneLab hoopt in de toekomst een gevestigde waarde te worden die de dronemarkt in binnen- en buitenland mee helpt groeien.


(c) Frank Devos | 11 december 2020 | VIVES

Comentários


bottom of page