top of page

EXPERTISE

Vertiports

Vertiports wil het onderzoek en concrete toepassingen stimuleren voor de creatie van luchtbruggen met drones voor duurzaam, continu en structureel transport op langere afstand via zogenaamde vertiports (landings- en take off-platformen).

Het innovatiecentrum Drone Dock in Oostende wordt hierbij voorzien van extra onderzoeks- en testuitrusting. De investeringen omvatten onder meer een wind- en regensimulator om buitenvliegen in harde weersomstandigheden te simuleren en testen.

De eerste gebruiksfocus – vandaar ook de locatie in Oostende – ligt in het dronegebruik voor de werking en onderhoud van de offshore windmolenparken.

Binnen dit project zijn we promotor en projectcoördinator.

Het project Vertiports werd ingediend binnen het EFRO Vlaanderen programma en is onderdeel van de GTI West-Vlaanderen. Als promotor werken we samen met copromotors VIVES, Howest, KU Leuven en UGent om de uitvoering van dit project te realiseren. De totale projectkost bedraagt 2.313.335 euro, waarvan 925.334 euro Europese steun vanuit EFRO, 520.500,38 euro uit het Fonds voor Innoveren & Ondernemen, en 399.338,61 euro provinciale middelen van Provincie West-Vlaanderen.

bottom of page