top of page
Image by Bertrand Bouchez

Over Drone Port West-Vlaanderen

Met het samenwerkingsverband Drone Port West-Vlaanderen worden bestaande en toekomstige West-Vlaamse initiatieven op gebied van drones (zowel vliegend, varend als rijdend) in kaart gebracht en gebundeld. Het is de ambitie om de provincie West-Vlaanderen niet enkel regionaal, maar evenzeer Vlaams breed en internationaal uit te bouwen tot een absolute topregio binnen de dronesector. Cocreatie, innovatie, onderzoek en doorgedreven testing staan daarbij centraal.

Kennis en expertise worden samengebracht, de nodige faciliteiten voor onderzoek, innoverend ondernemen en business support worden ontwikkeld en er wordt een community werking opgezet. Dit alles zowel voor bedrijven, overheden als kennisinstellingen. 

Kortom, Drone Port West-Vlaanderen is het portaal voor start-ups, scale-ups, gevestigde bedrijven, kennisinstellingen, en overheden om technologieën en toepassingen te onderzoeken, ontwikkelen en testen. Zowel voor vliegende, varende als rijdende drones.

Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. 

DRONEPORT-CITY-1279832761.jpg
Final Shape.png
Image by Johny Goerend
Final Shape.png

Over Drone Innovations

Dit project zet onderzoeks- en testactiviteiten op vanuit het samenwerkingsverband Drone Port West-Vlaanderen. Dit gebeurt door investeringen in de kustregio (waaronder Dronehub Oostende) en activiteiten ter bevordering van cocreatie en innovatie. De investeringen omvatten onder meer een loods voor indoor testing, een genormeerde vliegkooi waarin outdoor getest kan worden en verschillende containerunits voor een vlotte operationele werking. De aangeboden ondersteuning krijgt vorm in gerichte cocreatiesessies en matchmaking evenementen.

De totale projectkost bedraagt € 2.000.000. Het project krijgt financiële steun van EFRO Vlaanderen, het Vlaams Hermesfonds en de Provincie West-Vlaanderen. Drone Innovations loopt tot eind 2022. 

Herbekijk hier de kick-off webinar: 

Het Provinciaal Domein (Focus - WTV) over Drone West 22:

Partners: 

FvT logo liggend - scherm (RGB).png
Blauwe cluster.jpg
EUKA.PNG
logo-Flanders-Make.png
Logo VIVES.png
vito.jpg
Europese unie (4).png
Sponsorlogo EFRO-VLAIO.png
Image by Karl Greif
Final Shape.png
Image by Johny Goerend
Final Shape.png

Partners

FvT logo liggend - scherm (RGB).png
Tua.jpg
Voka_Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.png
logo skeyes.png
Port Oostende_Int. versie_vector-logo.png
logo-port-of-antwerp-bruges.png

Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Drone Port West-Vlaanderen!

Bedankt voor je inschrijving!

bottom of page