top of page

ECA bouwt dronefabriek in haven van Oostende

ECA vestigt zijn nieuwe fabriek in de haven van Oostende. De aanbieder van robotica, geautomatiseerde systemen, simulatie en industriële processen wil er dronesystemen voor de Belgische en Nederlandse marine bouwen.

In 2016 besliste de Belgisch-Nederlandse marine om zestien schepen te kopen, twee fregatten en zes mijnenjagers voor elk van beide landen. Het contract voor de mijnenjagers werd daarbij in Belgische handen gelegd en de Belgische marine selecteerde het consortium Belgium Naval & Robotics als leverancier.


In dit consortium werken Naval Group en de Franse ECA Group samen met diverse Belgische partners en toeleveranciers. Technologiebedrijf ECA Robotics Belgium (Brussel), een onderdeel van de Franse ECA Group, is verantwoordelijk voor de assemblage van de nieuwe generatie maritieme drones. Deze drones vormen de kern van het nieuwe mijnenjagersconcept van de Belgisch-Nederlandse marine.


5000 vierkante meter

Donderdag is de overeenkomst ondertekend waarmee de haven van Oostende ECA Robotics Belgium een concessie verleent op de ex-Beliard-site in het havengebied. ECA zal er een dronefabriek van 5000 vierkante meter optrekken, die begin 2022 operationeel moet zijn. ECA wil er de komende drie jaar tot zeventig ingenieurs en andere mensen met technische en arbeidersprofielen aantrekken.


‘ECA kiest om diverse redenen voor Oostende’, zegt havenvoorzitter Charlotte Verkeyn. ‘Zijn activiteiten passen perfect binnen onze visie om in te zetten op verschillende markten. Zo versterken we ons economisch sociaal weefsel. Tweede reden is dat ze in Oostende alles vinden wat ze nodig hebben: land, kade, een goed ontsloten site en een bedrijvennetwerk.’


(c) Koen Mortelmans | 9 januari 2020 | Verschenen in Nieuwsblad Transport.nl

Commentaires


bottom of page